YA-PAN

יא-פאן המסעדה החדשה של שף יובל בן נריה היא ביסטרו תל אביבי שכונתי, המציע חוויית בילוי בלתי פורמלית ומשוחררת. הביסטרו שואב השראה מהאיזקיות היפניות אליהן נוהרים בסיום יום העבודה כדי ליהנות מאוכל והרבה אלכוהול. יא-פאן מציע מקום שמח עם תפריט בתמחור נגיש ומנות גדולות. ומבטאת את תשוקתו של בן-נריה לאוכל אסיאתי

האוכל המוגש במקום מציג מנעד רחב של טעמים חדשים לסצנה הקולינרית הישראלית, ביניהן: קארי אודון יפני או קאטסו קארי (שניצל יפני), תבשילי נבה של בשר או דגים. המוגשים לצד מנות יפניות מוכרות או מנות קלאסיות מהמטבח הביסטרואי שזכו ל”טיפול” יפני מלא בטעמי אוממי. התפריט נשען על מספר אבני יסוד: חדשנות, פרמנטציה – מיסו, חמוצים, התססה, קימצ’י וקיימות על פי התפיסה הדוגלת בגישת nose to tail – בישול כל חלקי הבשר והדגה מתוך רצון למנוע הרג לא פרופורציונאלי של בעלי חיים. כתוצאה מכך – התמחור הופך נגיש יותר. בתפריט ניתן למצוא מנות של מח, ראש דג, אשכים ועוד.
תפריט האלכוהול
מתחלק לענבים ואורז. נוצר על ידי אחיעד דנציגר שעובד באופן קבוע בצמוד לבן נריה. קולקציית היינות והסאקה שיובאו מיפן בהזמנה אישית ונבחרו בקפידה ומיועדים ו לשרת את האוכל בצורה מיטבית ולהשלים את החוייה הקולינרית. גם כאן יש שאיפה לפשטות ונגישות שמאפשרות חוויית אלכוהול שלמה המתאימה עצמה הן לאוכל והן לאורחים.

על העיצוב:
הביסטרו אינטימי במכוון וכולל 70 מקומות ישיבה. תוכנן ע”י ברנוביץ- גולדברג אדריכלים ופיצו קדם אדריכלים. הצוות שתכנן ועיצב גם את טאיזו ומיאזאקי. הבר כובש את החלל כולו ומאפשר מפגש חברתי דינאמי לצד אזור ישיבה נוסף בתוך המסעדה לצד מקומות ישיבה בחוץ.