TAIZU
מסעדת הקונספט המדוברת ביותר בישראל, אשר קצרה את שבחי המבקרים ואהדת הקהל, ביצירתו של השף יובל בן נריה ובעיצוב האדריכל עטור הפרסים פיצו קדם. Taizu נפתחה במרץ 2013 במגדל לווינשטיין בתל אביב, בהשקעה חסרת תקדים של 8 מליון ש”ח ולאחר שנה וחצי של מחקר והכנה קפדניים.
בן נריה מציג ב-Taizu אינטרפרטציה אישית ומקומית למאכלי רחוב מחמש מדינות בדרום מזרח אסיה: הודו, סין, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה. בלב לבו של המחקר יצאו בן נריה והסו-שפים למסע קולינרי-תרבותי בן שלושה חודשים במדינות אלו וחקרו מאכלי רחוב, טקסטורות, תבלינים וטעמים.
שילוב הטעמים, הצבעים והמרקמים לצד שימוש בחומרים מקומיים ובטכנולוגיות בישול מודרניות, כמו גם העיצוב יוצא הדופן של חלל המסעדה הביאו לתוצאה חדשנית ומפתיעה בנוף הקולינרי המקומי.
“Taizu, מסעדתו החדשה של יובל בן נריה, היא אכן מסעדה יפהפיה עם אוכל עדכני ומצוין. ככה בדיוק נראות עכשיו מסעדות עלית פאן־אסיאתיות בעולם. כך הן מתנהלות… אבל הבאז משקר. מכיוון ש”טאיזו” היא הרבה יותר ממסעדה סקסית. יש לה עומק שלוקח זמן להבחין בו, ואפילו יותר זמן להבין שדווקא הוא הסיבה האמיתית להתרגש. מעבר למנות המרשימות, ליופי הפיזי ולשירות הפנטסטי נמצאים רבדי מחשבה ועשייה שהופכים את “טאיזו” למקום שהוא בדיוק ההיפך מבאז” (שגיא כהן, הארץ)
תקשורת ותוכן לדוגמה:
טאיזו מציגה: תפריט הריזלינג הגדול במזרח התיכון @ השולחן, פברואר 2022
עושים כבוד למתוק: טאיזו משיקה לאונג’ קינוחים מיוחד @ מאקו, דצמבר 2016
טאיזו: הנוסחה עובדת @ וואלה, נובמבר 2016
המסע המופלא של אהרוני וגידי מגיעו לטאיזו @ וואלה, נובמבר 2014
פרופיל המסעדה הכי מדוברת בתל אביב @ ערוץ 10, מגזין שבת , יוני 2013
טאיזו חוגגת שנה @ טיים אאוט, פברואר 2014
בחירת טאיזו כחביבת השפים @ מאקו, מאי 2014
טאיזו זוכה בתואר המסעדה החדשה הטובה ביותר בטקס פרסי האוכל לשנת 2013 @ נענע 10, דצמבר 2013
המסעדה שלימדה את תל אביב מה זה באזז @ מאקו, דצמבר 2014