• tai_3
  • tai_1
  • tai_2


logo

קלארו היא המסעדה הראשונה מבית השף רן שמואלי – מהשפים הותיקים והמוערכים בישראל, שכבר 25 שנים מנצח על כמה מהמיזמים הקולינרים החדשניים והמצליחים בארץ. קלארו שוכנת ברח’ הארבעה פינת מתחם שרונה, במבנה טמפלרי מקורי ועצום בן 1,100 מ”ר, אשר חודש ושוחזר בקפדנות, ומשמר את ההיסטוריה המיוחדת שלו. מבנה שבו, בין היתר, שכנו: הייקב התעשייתי הראשון, מזקקה בשנות ה-70 של המאה ה-19, מרתף סודי להרכבת מטוסי האוסטר בתקופת מלחמת העצמאות, וכספת של בנק ישראל שעדיין קיימת במרתף המבנה.

על העיצוב הופקד האדריכל אורי בן דרור לסטודיו מו בשיתוף קסטיאל. במטרה לייצר חלל חם, המשמר את האופי ההיסטורי יוצא הדופן של המבנה, ובהתאם להוראות השימור הקפדניות, הוחלט להשאיר את החלל כפי שהוא ולהקפיד על התערבות מינורית תוך שמירה על מראה ראסטיק, טבעי ולא מהוקצע.

המבנה הרחב מחולק למספר אזורים המעניקים מגוון מקומות בילוי בעלי אופי שונה, כשכל אזור מתוכנן כמו אירוע, עם תאורה משתנה, מוזיקה מותאמת ואפשרויות ישיבה מרובות: בקומת הקרקע – חלל המסעדה הראשי ובו מטבח עצום הפתוח כל כולו אל הסועדים ומשמש כלב המקום.  בקומת המרתף – ” Claro למטה” שני חללים יחודיים משומרים לעילא, חצובים באבן הכורכר ומחוברים ביניהם בפתחים, אשר ישמשו כלאונג’ בר פעמיים בשבוע, וכחלל לארועים פרטיים בין 50 ל-250 מוזמנים. ובקומה העליונה חדר שף מרווח לאירועים פרטיים.

המטבח העדכני של קלארו  Med Kitchen  (מלשון Mediterranean, ים תיכוני. ועם קריצה לתפיסת הבישול המשוחררת של שמואלי), מטייל בארצות אגן הים התיכון: ספרד, צרפת, איטליה, טורקיה, יווון, לבנון וישראל. הוא מושתת על חומרי גלם מקומיים משובחים, תוך שימת  דגש על מנות נדיבות ותמחור הגון לפי פרודוקטים. התפריט יעודכן באופן כמעט יומי, בהתאם למצאי חומרי הגלם.

את התפריט של Claro בנו רן וזהר שמואלי בשיתוף עם השף בפועל הלל תוואקולי, והושם בו דגש מיוחד על חומרי גלם עונתיים ממיטב התוצרת החקלאית המקומית. התפריט עשיר בירקות, ופירות עונתיים בגישת ה-Farm to table, המסופק ע”י חווה ייעודית אורגנית, “קולות האדמה” באילניה, ליד כפר תבור.

 

hotel_vacation-icon_without-relection_02
תקשורת ותוכן לדוגמא:

 מסעדה חדשה לשף רן שמואלי במתחם שרונה @ וואלה, מאי 2014

המסעדה הכי מושקעת בישראל @ ערוץ10, ערב טוב עם גיא פינס, מאי 2014

המסעדה הכי מדוברת נפתחת במתחם שרונה @ טיים אאוט, אפריל 2014

המסעדה במתחם שרונה שכדאי לבקר בה @ גלובס, יוני 2014