• strip1
  • strip2
  • strip 5
  • strip3
  • strip4

שוק צפון

שוק צפון

logo שוק צפוןשוק צפון, המתחם הקולינרי החדש של תל אביב נפתח ב- 2016. השוק, שממוקם בצומת הרחובות הברזל-הנחושת, משתרע על פני 1,600 מ”ר ופועלות בו כ-30 חנויות, דוכנים ומסעדות מכל תחומי המזון- הכי טרי, הכי איכותי, הכי עדכני.

במקום כ-500 מקומות ישיבה, בתוך השוק המקורה ובישיבה חיצונית.

בדומה לשווקים המקורים המובילים בעולם, שוק צפון שם לו למטרה להוביל את התרבות הקולינרית באזור צפון ת”א, תוך הנגשת תוצרת טרייה וחומרי גלם משובחים לקהל בצמוד לבתי העסק  של השפים המובילים בישראל – הכל תחת קורת גג אחת

בתי העסק בשוק צפון מורכבים מתמהיל של כ- 50% מסעדות ו-50% חנויות לחומרי גלם, כולם בסטנדרטים הגבוהים ביותר בכל הקשור לאיכות וטריות חומרי הגלם, שירות מקצועי, ובעיקר – תשוקה אמיתית לאוכל.

את שוק צפון מובילה נבחרת מנצחת, המונה את המסעדנים המובילים בישראל, ביניהם השפים יובל בן נריה (טאיזו), ודיוויד פרנקל (פרונטו) אשר פותחים לראשונה שלוחות למסעדות השף שלהם. לאחר 15 שנה, שף אבנר לסקין שב ופותח מקום משלו,״רק היום״, בו יבשל בסגנון ״מטבח השוק״, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ושימת הירק במרכז הבישול. לסקין כיום שותף ומנהל האקדמיה לבישול של מותג היוקרתי ״בולטהאופ״.

לצד אלו, מוסדות קולינריים מיתולוגיים בת”א כמו “כתר המזרח”,של משפחת שמאי  ואולי המקום המזוהה ביותר עם אריק אינשטיין ז”ל , אשר פותח שלוחה ראשונה ואף מוסיפה קונספט חדש – דוכן חצילים שנותן כבוד לירק האהוב עם שלל אינטרפטציות. חנויות בוטיק מירושלים כמו מעדניית קנטי וממלכת החלבה, וכמובן מיטב החקלאים והיצרנים בשוק האיכרים העשיר עם דוכני תבלינים (תבליני מנצ’ס), בשר (איטליז קדן, דלישס), ירקות ופירות (שדה ירוק, נוי השדה), פרחים (פיורי) ועוד.

התמהיל המושלם והשפע העשיר של הסחורה בשוק צפון, מהווים פתרון קולינרי נגיש ורחב לכל צורך: מקפה של בוקר, פגישות עבודה וארוחות צהריים איכותית לעובדים במתחם רמת החייל וקריית עתידים, דרך מתחם קניות מדויק בגודלו לתושבי השכונות בצפוניות, ועד למתחם בילוי לילי אשר משנה פניו עם רדת החשכה.

שוק צפון  פתוח גם במהלך סוף השבוע – ומציע גם שלל פעילויות תוכן משתנות לקהל המבקרים  המשפחתי, אשר יתנו מענה כולל לחוויית בילוי בהרכב משפחתי בסופי השבוע.


מאחורי היוזמה להקמת שוק צפון עומדים מיכל אנסקי ורועי חמד, ה-מומחים בהקמה וניהול של שווקי איכרים, ממקימי ויזמי “שוק הנמל “המצליח בנמל ת”א ועוד סניפים נוספים ברחבי ישראל, דוגמת שווקי האיכרים בשוהם, גבעתים ורעות. אנסקי, הינה בעלת תואר שני במדעי הגסטרונומיה מטעם האוניברסיטה האיטלקית The University of Gastronomic Sciences  – של ארגון  ה- Slow Food, וכמובן, שופטת “מאסטר שף” –  ממשיכה בשוק צפון את מסעה לצמצום פערי התיווך והבאת תוצרת חקלאית ייחודית וחסרת פשרות לצלחת.חמד  –  אדריכל, בעליו של משרד האדריכלים ‘חמד אדריכלים’, שותף בהקמת שוק הנמל ומי שהיה אמון על תכנונו, רואה בשוק צפון הגדרת מגמה של שווקים בעלי תו תקן איכותי המספקים את כל האופציות הקולינריות תחת קורת גג אחת.

 

http://www.shuktzafon.co.il/