•  


בלב ירושלים, שוכנת פנינת הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם על שטח של 15 דונם, גדלים לראווה מגוון הצמחים הגדול בישראל. בצמוד לריאה ירוקה מופלאה זו, נפתח מרכז חדש לקולינריה ארץ ישראלית: ‘עדניה’ (ובפירוש המילוני=”גן בראשיתי בו על פי התורה שיכן אלוהים את אדם וחווה”). עדניה, מציעה ׳מטבח-מעדנייה׳ – מטבח שעושה שימוש בחומרי הגלם ומוצרים של חקלאים ויצרנים מקומיים ומשלב אותם בתפריט שמוצע במקום “מהמדף לצלחת” – למעשה המעדנייה והמטבח מהווים חלון ראווה דו כיווני למוצרים הללו.
בצמוד לה, משתלה מקורה יוצאת דופן בגודלה שהינה מוסד מוכר לכל ירושלמי. כך חוגגים במתחם אחד את פרי האדמה ותוצריה: מצד אחד גבינות, יין, ממרחים ומוצרי אוכל נהדרים רבים ומצד שני עצים וזרעים לשתול בגינה או פרחים ליפות את הבית. זהו מתחם בילוי חוויתי, ירוק גדוש בפינות חמד.


hotel_vacation-icon_without-relection_02

 

עדניה: כבר לא סוד שמור לירושלמים בלבד@mako, מרץ 2022

מקובנה ועד בורקס: גיל חובב מבשל אוכל ילדותו הירושלמית@מעריב, פברואר 2022

הטרנדים הקולינריים של 2021@ynet, דצמבר 2021

facebook.com/Edenia